hamerslag.reismee.nl

dag 12 Capitol Reef - Goblin Valley

Vandaag vanuit onze Cabin het Nationale park Capitol Reef bezocht. Dit park is nog niet zo druk bezocht als Bryce en Zion maar is zeker zo mooi. Anders maar zeker 1 die je een keer gezien moet hebben. Dit keer zochten we een hike uit die niet al te ver was. Hickman Bridge. Maar voordat we daar aan begonnen kwamen we langs een uitzichtpunt, Goosenecks vooraan in het park. Super uitzicht over de Canyon.

Hierna kwamen we langs een schooltje van vroeger. Even naar binnen spieken. Ze hebben het gelaten zoals het was. Het is een klein school gebouwtje voor de kinderen van de mensen die er werkten. Gebouwd in 1896 en gebruikt tot 1941.

Op naar de Hickman Bridge, een trail van 2,8 km naar een mooie arch in Capitol Reef. Het eerste stuk was klimmen maar het gaat ons steeds beter af.
Je komt eerst voorbij een wat kleinere arch/brug maar dan moet je nog een stukje door. Weer een mooi natuurverschijnsel.

Even bij het Vistors centrum gestopt en een korte film over het park bekeken. Toen de Scenic Drive gereden. Deze weg is een weg die op houdt zodat je hem ook weer terug rijdt. (of je moet nog verder dirt road willen rijden)
Ik kan niet anders zeggen dat het weer een mooie route was.

Bij Giffrod House gestopt voor een heerlijke perziken Pie, deze zijn bekend van Capitol Reef.

Hierna was het tijd om naar onze volgende overnachtingsplek te rijden. Een Yurt bij Goblin Valley State Park. Deze Yurt staat tegen een bergwand aan lekker beschut. Is primtief ingericht maar voor 1 nacht geen probleem. Helaas hadden we geen beddengoed en kon je dit ook niet huren. Dus maar wat dikkere kleding aangedaan en 2 handdoeken gebruikt als dekens. Beetje koud maar ach we reden ons wel voor 1 nacht.

Dus wanneer je overweegt om hier te gaan slapen, leuke locatie maar neem dekens of een slaapzak mee.

Reacties

Reacties

Carol

I loved Capital Reef park too. The scenery is so beautiful and you are getting some great pictures. The pie looked delicious too.

Richard

mooi verslag!
foto's zijn top!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!