hamerslag.reismee.nl

Dag 16 Moab - Mesa Verde - Monument Valley

Vandaag een lange reisdag. Wat aanvankelijk niet zo'n lange reisdag zou zijn is door een grote wens van Sjoerd er toch 1 geworden. Hij wilde namelijk heel graag naar Mesa Verde en dit is even van de route af en weer terug. Zo gezegd zo gedaan, nadat we afscheid hadden genomen van Sam, niet nadat hij zijn wapenarsenal aan ons heeft laten zien, zijn we op weg gegaan naar Mesa Verde

Na zo'n 2 uur en drie kwartier rijden kwamen we aan bij Mesa Verde. Het was inmiddels 11:30 uur en gingen eerst maar eens tickets kopen voor een tour. We kozen voor de Balcony Tour. Bij deze tour moet je ladders op klimmen en door een nauwe gang kruipen. Dat zagen de kids wel zitten. De tour begon om 13 uur, tijd om nog even wat te eten en bij een overlook punt te kijken naar Cliff Palace.

Cliff Palace is de grootse Cliff Dwelling die is gevonden. Hier leefde heel veel indianen famillies samen. De reden waarom ze juist hier zijn gaan wonen is nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat er een periode van droogte (23 jaar) was geweest en ze onder deze "dwellings" waterbronnen hadden.

Het was tijd voor onze Balcony tour. Met een ranger zijn we een andere Cliff Dwelling in gegaan en hebben alles bekeken.

Balacony House

De Ranger kon ons duidelijk vertellen hoe men hier vroeger leefde. Via ladders konden wij deze plaats bereiken. Terwijl de Ranger ons wees op "teen" en "vinger" gaten in de rotsen. Op die manier gingen de indianen naar hun huis. Je moet wel goed kunnen klimmen dan. Hebben wij even geluk dat ze er voor ons ladders hadden neer gezet.

Na dit bezoek aan Mesa Verde, wat zeker de moeite waard is, zijn we door gereden richting Monunment Valley. Een rit van 3 uur.
We kwamen daar voor zons ondergang aan en zijn eerst door gereden tot Mile Marker 13. De kenners onder ons weten in welke film dit punt te zien is.

Doordat de zon onder ging had je zeer mooi licht op de rotsen. De volgende dag zouden we de Valley drive gaan rijden dus hebben we nog een paar foto's langs de weg gemaakt en daarna onze "Hogan" opgezocht. Dit viel nog niet mee maar we hebben hem gevonden.

Het was opvallend warm in onze aarde hut. Wel wat anders dan de Yurt dit we eerder hadden. Er was zelfs electriciteit in de Hogan. Dit hadden we niet verwacht. Aangezien we al hadden gegeten en moe waren van de lange reisdag, hebben Sjoerd, Sanne en Youri nog een film gekeken en heb ik mijn boek uitgelezen. Daarna heerlijk geslapen.

Reacties

Reacties

Carol

I'm so glad you went to Mesa Verde and had the ranger tour. You are staying in the most unique homes I have ever seen. What a fun and long day for you. Sleep well.

Richard

heerlijk toch,in the usa in een lemen hut,zwetuhh

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!