hamerslag.reismee.nl

Dag 20 Grand Canyon - Sedona

Vandaag is het zover, we mogen met een helikopter over de Grand Canyon gaan vliegen. Dit stond hoog op ons verlangslijstje. Op naar het vliegveld waar al verschillende helikopters klaar stonden. We hadden de tour van 45- 50 minuten plus een grotere helikopter.

Nadat we op gewicht ingedeeld waren en een instructie video gezien hadden mochten we dan eindelijk instappen. Jammer genoeg zaten we achterin maar de ramen aan de zijkant zijn zo groot je mist niets. Ik vond het heel "smoot" gaan de vlucht. Je voelt bijna niet dat je vliegt.

Toch heel iets anders om boven de Grand Canyon te vliegen dan vanaf de rand (rim) kijken. Nu zie je pas hoe immens groot het is.

Ook hier geldt dat je wel 100 foto's kunt plaatsen, elke hoek is anders. Maar als je ze allemaal wil zien kom maar langs dan laten we alles foto's zien de we gemaakt hebben. Ik waarschuw wel dat je dan even zoet bent. haha....

Zoals je ziet zijn ook de kleuren steeds anders. Ligt er maar net aan hoe de zon er op schijnt en hoeveel bewolking er is.

Hier is het wat groener. Er werd ook vertelt dat er nog een groep Indianen in de Grand Canyon leeft. Je kunt daar alleen komen wanneer je er naar toe Hiked.

Aan al het moois kwam ook een einde, ik ben blij dat we de lange vlucht hadden want voor mijn gevoel zaten we nog maar net iin de lucht toen we al weer terug waren.

Na het vliegen wilde ik nog een stukje langs de Rim lopen. Je hebt een heel mooi stuk dat je langs de Rim kunt lopen, in totaal is dit 11 km van Hermits Rest terug naar de Village. Een shuttlebus brengt je naar verschillden uitzichtpunten waar je je wandeling kunt starten. Je kan natuurlijk ook het hele stuk lopen. Maar daar hadden we geen zin in. Het werd maar een klein stukje van Hopi point naar Mohave point. een stukje van 1,3 km. Toen hadden ze al geen zin meer in lopen.

Wie weet ooit nog eens terug voor de totale 11 km.

Op naar Sedona. We kwamen daar rond 15:45 uur en hebben even lekker niets gedaan. Is ook nodig. De kinderen en papa hebben nog even gezwommen en die avond hebben we lekker in een restaurantje gegeten waar ik heerlijke pasta met kip en garnalen op heb. ik heb nog wat gelezen en de kinderen en Sjoerd een film gekeken.

We hebben besloten het morgen rustig aan te doen, we hoeven pas om 11 uur uit te checken.

Reacties

Reacties

Peter

Als ik je foto's zie heb ik toch wel (een beetje) spijt dat we de helikopter tour niet gedaan hebben, prachtig!

Richard

wow,in de helikopter...
schitterende foto's

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!