hamerslag.reismee.nl

Dag 9 Zion - Narrows

Image

Dit is ons hotel, Quality Inn At Zion Park, net voor de ingang van het park. De shuttle bus stopt voor de deur. Een prima hotel met ontbijt wat is inbegrepen. Goede service.

Vandaag een dag in Zion. Het was lekker warm en weinig tot geen dreiging tot Flashfloods in de Narrows.

De Narrows is een kloof waar de Virgin river door heen stroomt. Het is een populaire wandeling in het park en dan ook nog eens op een zaterdag,  het zal wel druk zijn. De Shuttlebus bracht ons naar stop 9, Temple of Sinawava. Daar begin je met een vlak pad van zo'n 3,2 km, de River Walk. Aan het einde van dit pad beginnen de Narrows. Aan het begin van de Narrows is het een mierennest maar hoe dieper ja de  kloof in loopt hoe rustiger het wordt. Je moet ook via dezelfde weg weer terug.

Even het koude water aan je voeten maar dat ben je al snel vergeten. Vandaag was het water niet al te diep, mijn korte broek is net nat geworden maar mee ook niet. Som sta je tot je middel in het water maar vandaag niet. (behalve de kinderen)

De kinderen vonden het geweldig, Sanne zocht steed het diepere water op en wilde graag zwemmen.

Youri keek goed uit waar hij zijn voeten neer zette maar had er op een gegeven moment wel genoeg van. Hij wilde al omdraaien. Even volhouden joh, misschien komen we hier wel nooit  meer.
Wat mooi zo tussen de hoge kliffen/bergen, meestal in de schaduw maar soms even lekker je op laten drogen in het zonnetje.

Het werd al wat rustiger om ons heen maar je bent nooit alleen. (op een zaterdag)
Ik had mijn spiegelreflex camera dit keer maar thuis gelaten, je weet nooit of je onder uit gaat in het water. Deze foto's zijn genomen met een klein compacte camera. Prima foto's toch?

Op een gegeven moment vonden wij het ook genoeg en zijn we omgedraaid. We zaten al om 10 uur in de bus en hadden geen idee hoe laat het nu was. We moesten best nog wel een stuk terug. Terug gaat iets makkelijker omdat je dan met de stroom mee loopt.

Eindelijk zagen we het pad langs de Virgin River weer. Nu nog 3,2 km terug tot de shuttlebussen. We zijn uitgestapt bij Zion Lodge voor een welverdiend ijsje wat we op het gras bij Zion Lodge opgegeten hebben. Het was 15:40 uur. Toch al weer zo'n 5 uur bezig.  Bij de ingang nog even een foto gemaakt van het toegangsbor dit waren we op de heenweg vergeten.z

Terug bij het hotel wat kleding gewassen en een broodje bij de Subway gehaald. Nu lekker even niets en morgen op naar Bryce Canyon. Misschien nog de Canyon Overlook Trail als we Zion uitrijden maar dat zien we morgen wel weer. Voor vandaag zeg ik, tot morgen!

Reacties

Reacties

Irma

Pittig maar volgens mij een hele mooie tocht.

Renee

Jeetje mooie avontuurlijke dag met een prachtige omgeving! Zion is zo mooi groen! Veel,plezier weer mirgen!

Peter

Gelukkig voor jullie van Zion weer open. In April hadden wij de pech dat de Narrows dicht was. Ook met een compact camera leuke foto's!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!