hamerslag.reismee.nl

Dag 11 Bryce Canyon - Torrey

Voor vandaag waren er onweers buien voorspelt en dan is het geen goed idee om tussen de Hoodoo's te gaan wandelen. We werden wakker en keken naar buiten. Geen regen, geen onweer. Wel wat wolken maar daardoor was de temperatuur wel lekker. Ik denk zo rond de 22 graden. Prima wandel weer. Op naar Bryce Canyon voor een hike. Ik wist al dat ik de Queens Garden Trail in combinatie met de Navajo Trail wilde lopen alleen bij welke trail gaan we beginnen. Wanneer je bij Queens Garden begint moet je aan het einde via steile Switchbacks omhoog maar wanneer je bij Navajo begint heb je het hele stuk van Queens Garden omhoog. Het park raadt aan bij de Queens Garden te beginnen maar op het Alles Amerika Forum las ik steeds dat je bij Navajo moet beginnen. Dilemma.

(De wifi hier is niet heel sterk dus ik sla tussendoor even op en schrijf dan verder)

Zoals je aan de foto kunt zien zijn hebben we het advies van de rangers op gevolgd en zijn we bij Queens Garden begonnen. Dit pad liep meteen naar beneden en we dachten dat dit al switchbacks waren. We vonden allemaal dat dit ook best steil naar beneden ging.

We zagen ook hier mensen naar boven komen en die zagen er toch best wel vermoeid uit. Dat wordt wat bij de switchbacks aan het einde pff..... Maar eerst maar eens genieten van deze mooie hike. Overal waar je kijkt heb je mooi zicht op de hoodoo's. Je loopt er tussendoor terwijl je vanaf de viewpoints er op kijkt.

Sanne klautert overal op en Youri doet onderweg wel eens gek

Wat is Bryce toch mooi, ik ben blij dat het niet is gaan onweren anders zouden we dit allemaal missen. En zoals ik al zei met deze temperatuur was het prima wandelweer.

En zo zie je een aantal switchbacks maar dan als je ze naar beneden loopt. Wij hebben ze dus naar boven gelopen en het viel mij alles mee. Ik had het moeilijker verwacht. Dus geef mij deze route maar.

Boven aan gekomen moeten over de rim naar het beginpunt terug lopen. Maar dat is ook geen straf met de mooie uitzichten. Over de rim lopen is bijna geheel vlak.

Sanne geeft het weidse gevoel aan:

Een trail die voor iedereen aan is te raden, je beleeft Bryce Canyon nog meer wanneer je tussen de Hoodoo's loopt.

Nu onderweg naar Torrey en wel over Scenic Byway 12. Een route die zeker scenic genoemd mag worden. Het was niet zo druk op de weg en we zagen geregeld een hert in de berm staan.

Elke bocht die je om ging kwam je weer een mooier uitzicht tegen. Ik wilde deze weg filmen maar helaas was de accu van mijn GoPro leeg en heb ik maar een stukje kunnen filmen. Dan doen we het maar met de foto's.

Niet alleen kwamen we herten tegen maar overal om je heen zie je de koeien/stieren grazen. Ze hebben hier de ruimte en zo af en toe steken ze de weg over.

Deze weg ging voor ons tot Torrey omdat we morgen een bezoekje aan Capitol Reef gaan brengen. En in Torrey hebben we op de camping Thousand Lakes RV Park een luxe cabin gehuurd.

Prima stekje al zeg ik het zelf. Morgen gaan we dus naar Capitol Reef en aan het eind van de middag richting Goblin Valley waar we in een Yurt gaan slapen. Daar zullen we geen Wifi hebben dus moeten jullie even wachten met het verslag van Capitol Reef.

Trouwens leuk al die reacties, blijf vooral doen. Ik lees ze allemaal.

Reacties

Reacties

Peter

Weer een prachtige wandeling, precies zoals wij het in april in de vrieskou gedaan hebben.

TJ, Shevaun, Owen en Esther

Wat een leuke verhalen en mooie foto's!! Geniet er nog van!!

Threa Guus Alysha en Thomas

Superleuk om jullie verhalen te lezen! Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan! Veel plezier nog voor de rest van jullie reis! Super mooie foto's! Xx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!